zondag 25 oktober 2009

Zondag 25 oktober: Dak- en schilderwerkenNu we de verluchtingspan hadden, werkte papa het dak af en konden we de ladders van het dak halen. Verder werd er vandaag weer heeel wat geschilderd!!!
Nen heeeeeel dikke merci Vincent en papa!

Groetjes!

Donderdag 22 oktober: Convoi exceptionel

Hoe vervoer je plinten van 6 meter in een camionet van 4 meter? Goed vastgebonden en met een lampeke erop! Neen hoor, we hebben ons niet belachelijk gemaakt :)
Dankjewel papa!

Groetjes!

zondag 18 oktober 2009

Zondag 18 oktober: logeerkamer schilderen en kasseien verleggen


Ziehier het resultaat van het werk van Toon en Jochen vorige week (tweede foto). Toon werkte dit vandaag verder af. Dat moet volstaan om ons huis niet te laten instorten, nietwaar?
Vandaag heeft papa de hoek van het dak verder afgewerkt (waar hij vorige week de schouw afgebroken had), hebben we 9 (!!!) bigbags vol kasseistenen langs de kant gelegd en werden er weer enkele muren geschilderd. Het lavabomeubeltje kreeg zijn laatste laagje vernis. Nu nog wachten op de kraan en dan kan het kastje geinstalleerd worden.

Zondag 11 oktober: schoorsteen afbreken en beton gieten


We hebben een oud huis gekocht en vroeger werden er geen funderingen gegoten alvorens te beginnen bouwen. Op zich is dat geen probleem want men begon al diep in de grond de muur te metsen en dat diende dan als fundering. Maar omdat we de grond hebben weggegraven dicht tegen ons huis (voor de putten: zie vorige week) en onze Toon geen risico's wil nemen, hebben we vandaag een fundering gegoten onder dat stukje muur. Jochen en Toon zaagden proper een gietvorm uit die mooi rond de buizen pastte.
Papa brak intussen de schouw, die we niet meer gaan gebruiken, af. Deze bleek toch nog steviger dan ze er van beneden uitzag. Het was niet gemakkelijk, vooral omdat de stukken steen niet zomaar naar beneden mochten vliegen maar voorzichtig van de ladder gedragen moesten worden.
Dan moest er nog een buis door het schouwgat getrokken worden tot helemaal beneden in de wasplaats. Deze moet dienen voor de ontluchting van de wc, lavabo en douche boven. Omdat de schouw niet recht naar beneden liep, was dit niet zo simpel. Onze Toon duwde de buis langs boven in het schouwgat, Jochen probeerde halverwege (door een gat dat we in de muur gemaakt hadden) de buis naar beneden te leiden en papa trok ze er beneden door. Missie geslaagd!
Merci papa en Toon, niet alleen voor het vele werk dat jullie hier verzetten, maar vooral ook omdat jullie over alles zo goed nadenken, want wij zouden zelfs niet geweten hebben dat een wc ontluchting nodig heeft... :)

Groetjes!

Woensdag 30 september: schilderavondje


Zondag 27 september: Schilderen en plaats maken voor de putten.


Omdat binnenkort onze septischeput en onze regenwaterput gestoken worden, moest er buiten nog een stukje beton weggehaald worden. De putten worden heel dicht bij onze gevel gestoken en om met de machines niet te dicht bij ons huis te moeten graven, groeven papa en Toon al een stuk met de hand. De grond was hier superhard en het was dan ook een heel zwaar werk. Boven werd er nog verder geschilderd en nog wat gewerkt aan het lavabomeubeltje voor in het klein badkamertje van de logeerkamer.
Dank jullie wel, papa Werner, papa Erik en Toon!!! En ook nen heeeeel dikke merci voor ons mama die elke zondag weer een heerlijke maaltijd op tafel tovert voor ons! Je bent een schatje!!!

Groetjes!

Zondag 20 september: nieuwe elektriciteitskast

Terwijl wij nog liepen uit te waaien aan zee, waren onze papa en Vincent al druk in de weer! De oude elektriciteitskast werd uitgebroken en de nieuwe opgehangen. Ze sloten ook de elektriciteit van de nieuwe ruimtes boven aan!! En toen wij thuis kwamen, werkte alles!
Nen heeeeeeeeeeeeeeel dikke merci Vince en papa!!!

Groetjes!